Αναβάθμιση στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων

  • Home
  • /
  • Αναβάθμιση στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων
Αναβάθμιση στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων
Alt

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, έχοντας ως προτεραιότητα τη Μέριμνα για το προσωπικό του, συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί προγράμματα προμήθειας ιατρικού εξοπλισμού, με στόχο την υλικοτεχνική αναβάθμιση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.

Γνώμονας των συγκεκριμένων ενεργειών είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, κάτι το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως προσφάτως στη Λάρισα (404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο) και στη Θεσσαλονίκη (424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο).

Στο πλαίσιο των παραπάνω προγραμμάτων, ήταν αυτή τη φορά η σειρά του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων στην Πεντέλη, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες ενέργειες:

- Έχουν κατασκευαστεί και πλέον διατίθενται δύο θεραπευτικές υδατοδεξαμενές (πισίνες), πλήρως εξοπλισμένες, καθώς διαθέτουν και θεραπευτικό διάδρομο όπου το νερό δημιουργεί εικόνα ρεύματος ποταμού, για την καλύτερη άσκηση.

- Υπήρξε ανακαίνιση των χώρων των εξωτερικών ιατρείων της  Ψυχιατρικής Κλινικής.

- Έγινε προμήθεια νέων συσκευών για την καλύτερη λειτουργία των τμημάτων του Νοσοκομείου και τη διάγνωση παθήσεων, όπως:

1. Υπερηχοκαρδιογράφος

Η συγκεκριμένη συσκευή εκτελεί υπερηχογράφημα ultrasound (u/s) καρδιάς και συμβάλει στην έγκαιρη διάγνωση των καρδιακών παθήσεων.

2. Holter

Πρόκειται για μηχάνημα 24ωρου παρακολούθησης καρδιακής λειτουργίας, κυρίως καρδιακού παλμού.

3. Cibex

Συσκευή υψηλής τεχνολογίας συνδεδεμένη με ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ), ο οποίος αξιολογεί  και συγκρίνει αρθρώσεις και μυϊκές ομάδες της πάσχουσας με τα αντίστοιχα της υγιούς πλευράς.

4. Μηχάνημα Ηλεκτροσπασμοθεραπείας

Στόχος του συγκεκριμένου μηχανήματος είναι η αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ασφαλέστερη θεραπεία της κατάθλιψης, καθώς και των ανθεκτικών μορφών της ψυχικής διαταραχής.

- Νέα κατασκευή ΚΨΜ.

Οι δράσεις μας δεν τελειώνουν εδώ. Αντίστοιχα στοχευμένα προγράμματα αναβάθμισης των υγειονομικών παροχών, συνεχίζονται αμείωτα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που αποδεικνύει τη σημασία που δίνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού στη Μέριμνα για το προσωπικό του.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy, #ΕίμαστεΥπερήφανοι, #WeΑreProud, #Μερινούμε, #WeCare