Search form

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΥΛΙΚΩΝ  ( KEY )
 

Το έτος 1972 εγκαταστάθηκε ο πρώτος Η/Υ στο Κεντρικό Λογιστήριο της 651 Αποθήκης Βάσεως Υλικού Πολέμου (ΑΒΥΠ) για τη μηχανογραφική παρακολούθηση των υλικών αρμοδιότητας Υλικού Πολέμου (ΥΠ) συγκεκριμένης περιοχής συντηρήσεως.

Τα έτη 1975-1978 η μηχανογραφική παρακολούθηση των υλικών πραγματοποιούνταν μέσω του Κέντρου Η/Υ Εθνικής Άμυνας (ΚΗΥΕΘΑ), παράλληλα με την παρακολούθηση των αντιστοίχων υλικών του Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Το έτος 1978 εγκαταστάθηκε στο Κεντρικό Λογιστήριο της 651 ΑΒΥΠ το Mainframe υπολογιστικό σύστημα IBM370 και το προσωπικό της ανέπτυξε τις αρχικές εφαρμογές.

Το έτος 1982, λόγω της συνεχούς εισαγωγής νέων Κυρίων Υλικών στο σύστημα Διοικητικής Μέριμνας, δημιουργήθηκε η ανάγκη συγκρότησης μιας Μονάδας, που θα είχε την δυνατότητα άσκησης κεντρικού ελέγχου στο σύνολο των διακινουμένων υλικών αρμοδιότητας Υλικού Πολέμου (ΥΠ) από την 651 Αποθήκη Βάσεως Υλικού Πολέμου, δηλαδή την Περιοχή Βάσεως (ΠΒ) στην Αθήνα, έως τις Προκεχωρημένες Αποθήκες (ΠΑΥΠ) και τους Λόχους Υλικού Πολέμου (ΛΥΠ), στην Περιοχή Συντηρήσεως Στρατιάς (ΠΣΥΣ) και νήσων Αιγαίου, δηλαδή σε όλο τον ελλαδικό χώρο.

Έτσι δημιουργήθηκε το Μηχανογραφικό Κέντρο Ελέγχου Υλικών, (ΜΚΕΥ) που αργότερα μετονομάσθηκε σε Κέντρο Ελέγχου Υλικών (Κ.Ε.Υ.) και το οποίο το Δεκέμβριο του 1996 μετεγκαταστάθηκε σε νέο σύγχρονο κτίριο, συνολικού εμβαδού 2.200 τ.μ.

Το έτος 2000 έγινε ο εκσυγχρονισμός του συνόλου του μηχανογραφικού εξοπλισμού του ΚΕΥ. Από τότε μέχρι σήμερα έχει επέλθει πλήθος αναβαθμίσεων, τόσο σε επίπεδο hardware, όσο και σε software.

Η υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή, καλύπτει τις ανάγκες σε:
Υποστήριξης των ανεφοδιαστικών αναγκών των Μονάδων του Στρατού Ξηράς, με υλικά αρμοδιότητας Σώματος Υλικού Πολέμου (ΣΥΠ).
Παρέχει στοιχεία για την αποθεματική κατάσταση, καθώς και για τους εκάστοτε διαμορφωμένους δείκτες συντήρησης, με σκοπό τον ορθό προϋπολογισμό των αναγκών συντήρησης του Στρατού σε υλικά και πυρομαχικά, για καθορισμένη χρονική περίοδο.
Κωδικοποιεί κατά τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, όλα τα υλικά – πυρομαχικών (κλάσεις ΙI – V) του Στρατού Ξηράς με τη χρήση της μηχανογραφικής εφαρμογής NCORE.
Παρέχει εκπαίδευση του προσωπικού στις νέες τεχνολογίες, που άπτονται της Εφοδιαστικής επιστήμης και της Διαχείρισης και Διοίκησης της Ανεφοδιαστικής Αλυσίδας (Supply Chain Management).  Ετησίως διενεργούνται τα σχολεία ενημέρωσης διαχειριστών ΟΣΕΥΣ – ΑΣΠΥΣ καθώς και διακλαδικά σεμινάρια πυροτεχνουργών.