29-03-1430
Βυζαντινή Περίοδος
Ο Σουλτάνος Μουράτ Β΄ (Murat pasha) κυριεύει τη Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς, λεηλατεί και πυρπολεί την πόλη.
29-03-1821
Ελληνική Επανάσταση
Δύναμη από 300 Μανιάτες, υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, δίνει μάχη κοντά στον Άγιο Αθανάσιο Καρύταινας (Γορτυνίας), αποκρούοντας τις επιθέσεις των 1.700 Τούρκων της Ανδρίτσαινας που προσπαθούσαν να διαφύγουν από μια διάβαση του Αλφειού ποταμού κοντά στην τοποθεσία Χαζήλαγα. Ο Κολοκοτρώνης πετυχαίνει και άλλη περιφανή νίκη στη γέφυρα του ποταμού κατά την οποία διαλύει τον εχθρό, που χάνει περίπου 500 μαχητές.
29-03-1823
Ελληνική Επανάσταση
Συνέρχεται στο Άστρος η Β΄ Εθνοσυνέλευση, η οποία, μετά από μακρές συζητήσεις και έριδες με τους στρατιωτικούς Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Οδυσσέα Ανδρούτσο, Υψηλάντη κ.ά., εξέλεξε ως Πρόεδρο του Εκτελεστικού τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όρισε ως έδρα διοικήσεως την Τρίπολη και έκλεισε στις 18 Απριλίου τις εργασίες της με τη διακήρυξη για «την πολιτική των Ελλήνων ύπαρξη και ανεξαρτησία». Τη διακήρυξη αυτή υπέγραψε ο Κολοκοτρώνης και άλλοι στρατιωτικοί. Παρ’ όλα αυτά οι εμφύλιες διαμάχες θα συνεχιστούν και ο Αγώνας θα τεθεί σε σοβαρή δοκιμασία.
29-03-1826
Ελληνική Επανάσταση
Ο λόρδος Τόμας Κόχραν (Thomas Cochrane) διορίζεται πρώτος στόλαρχος του ελληνικού στόλου.
29-03-1941
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Ο Συμμαχικός Στόλος καταφέρει ισχυρό πλήγμα στον Ιταλικό Στόλο (ναυαρχίδα «Βιτόριο Βενέτο-Vittorio Veneto» και έξι αντιτορπιλικά) στα ανοικτά του ακρωτηρίου του Ταίναρου.
29-03-1986
Γεγονότα Κύπρου
Γίνεται νέα προσπάθεια από πλευράς ΟΗΕ για επίλυση του κυπριακού με το «Σχέδιο Συμφωνίας για το Κυπριακό». Επιχειρήθηκε προσέγγιση των τουρκικών θέσεων και γι’ αυτό οι προτάσεις του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ έγιναν αποδεκτές από τον Ραούφ Ντενκτάς. Δεν μπορούσαν όμως να γίνουν αποδεκτές από την ελληνοκυπριακή πλευρά και έτσι εγκαταλείφθηκε και αυτή η προσπάθεια.