Κυριότερα Συμπεράσματα από την Επιστημονική Ημερίδα που Πραγματοποιήθηκε στο 401 ΓΣΝΑ στο Πλαίσιο της Συνεργασίας με την Εταιρεία ΑΚΟΣ

  • Home
  • /
  • Κυριότερα Συμπεράσματα από την Επιστημονική Ημερίδα που Πραγματοποιήθηκε στο 401 ΓΣΝΑ στο Πλαίσιο της Συνεργασίας με την Εταιρεία ΑΚΟΣ
Κυριότερα Συμπεράσματα από την Επιστημονική Ημερίδα που Πραγματοποιήθηκε στο 401 ΓΣΝΑ στο Πλαίσιο της Συνεργασίας με την Εταιρεία ΑΚΟΣ
08/10/2018 11:34
Alt

Η επιστημονική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο αμφιθέατρο του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που συνδιοργανώνει ο Στρατός Ξηράς με τη Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Εταιρεία «ΑΚΟΣ: Θεραπεία σώματος και ψυχής» και είχε θέμα την «Εξατομικευμένη θεραπεία στον ογκολογικό ασθενή».

Η ημερίδα απευθυνόταν σε επαγγελματίες υγείας, την παρακολούθησε αριθμός εθελοντών και ασθενών, ενώ αποσκοπούσε στην ανάδειξη της πρόληψης ως μέσο αντιμετώπισης των ασθενειών. Στην εκδήλωση παρέστη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος απεύθυνε ομιλία προς τους συμμετέχοντες, κατά την οποία:
-  Xαιρέτησε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.
-  Αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας του ΓΕΣ με την εταιρεία ΑΚΟΣ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία θα διευρύνεται συνεχώς με το πέρασμα του χρόνου.
- Επεσήμανε το μέγεθος του έργου που επιτελείται στο 401 ΓΣΝΑ, το οποίο αποτελεί κομβικό πυλώνα υγειονομικής υποστήριξης.

Στο επίκεντρο της ημερίδας βρέθηκαν οι  εξατομικευμένες θεραπείες που στοχεύουν στις γονιδιακές βλάβες των νεοπλασματικών κυττάρων του ογκολογικού ασθενή και έχουν σχεδιαστεί με βάση τις ανάγκες του. Οι εργασίες εστίασαν στην εξατομικευμένη φροντίδα σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα και στην παράλληλη στήριξη του ψυχισμού του, με στόχο την αποκατάσταση της υγείας του.

Η διεξαγωγή της επιστημονικής ημερίδας, επιβεβαίωσε την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ του ΓΕΣ και της εταιρείας ΑΚΟΣ, καθώς τα συμπεράσματα της κρίνονται σημαντικά, για την έγκυρη ενημέρωση του προσωπικού στον τομέα της πρόληψης.  Ως εκ τούτου, αντίστοιχες δράσεις, τόσο με την εταιρεία ΑΚΟΣ, όσο και με εξειδικευμένους φορείς, θα συνεχιστούν αμείωτα καθ΄όλη τη διάρκεια του 2018, ως έτος Μέριμνας Προσωπικού, με στόχο τη θωράκιση του έμψυχου δυναμικού σε θέματα δημοσίας υγείας.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα συμπεράσματα που προέκυψαν, στο συνημμένο έγγραφο :

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy, #Μεριμνούμε, #WeCare, #ΕίμαστεΠαντού, #WeAreEverywhere